Contentadvies voor Tolknet

Tolknet is een stichting die bemiddelt tussen doven en slechthorenden, en hun gebarentolk. Er komt een nieuwe website, maar eerst wilden ze weten hoe gebruiksvriendelijk hun site was. Ik heb een “expert review” uitgevoerd, met het accent op content.

Daaruit bleek o.a. dat de content gevarieerder en in meer lagen zou moeten worden aangeboden. Ik heb geadviseerd over nieuwe structuur en werkmethoden: manieren waarop je de oude content in de nieuwe website krijgt en hoe je op een makkelijke manier overzicht houdt over die operatie. De nieuwe website wordt momenteel ontworpen en gebouwd.

Hoera voor Den Haag. Content(planning) is een vak

Naast Tolknet heb ik dit jaar  tijd besteed aan Gelderland: wat te doen na zo’n massieve livegang?  Niet stilzitten in ieder geval! Maar ja, doorontwikkelen of op je  lauweren rusten hangt natuurlijk ook af van de online ambitie, en daar moet dit middenbestuur zich nog over uitspreken. Het bestuur van Den Haag laat zien hoe het ook kan: zij zochten een contentplanner nadat zij met hun nieuwe site live zijn gegaan. Hehe, content is een vak. Zo kan het ook!

Oh ja, vanaf februari 2010 ben ik weer alive en kicking op het contentvlak…nu eerst een babysabbatical.

Comments are closed.