Van student naar superheld

Je kunt een vak contentstrategie volgen, maar je begint na je afstuderen echt niet meteen als contentstrateeg. Uit welke onderdelen bestaat dit vak en wat moet je weten  – van de organisatie waarin je werkt en over jezelf ?

https://twitter.com/dezeruimte/status/506440678612951040

Begin september gaf ik een college contentstrategie aan 200 tweedejaars studenten Communicatie en Multimedia Design. Het was een ode aan mijn contentstrategiesuperhelden en een intro op het vak. Ik vond het erg leuk om ervaringen te delen met mensen die de eerste stappen zetten in contentstrategie.

Maar ik wilde ook iets zeggen over hoe belangrijk organisatiekennis is. En wat goeie eigenschappen zijn om strategisch te kunnen adviseren. Ik vertelde dus veel te veel, in te weinig tijd. Vier colleges in één gepropt.

Hier zijn de slides. Een mooie aanleiding om de losse onderdelen uit te werken.


 

 

 

 

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>