Wie is Infochef?

Een content consigliere? Dat is toch een adviseur van de mafia? 

Yep. Een consigliere is een raadgever van het hoofd van een familie. Hij staat los van de rangorde in de clan, en kan de don dus onafhankelijk adviseren.

Foto door Bert Verhoeff Dat is wat ik doe: onafhankelijk raadgeven. Organisaties adviseren hoe ze zo goed mogelijk kunnen omgaan met hun informatie, zodat ze daarmee hun doelstellingen en die van hun klanten kunnen bereiken.

Analyseren, verbinden, vertalen en organiseren zijn daarbij de kernwoorden.

Analyseren

Analyse is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Als je niet goed weet wat het probleem is, dan kun je ook niet goed adviseren over de oplossing.

De onderste steen gaat boven bij mij, of het nou een contentaudit, een onderschatte contentmigratie of een politiek contentvernieuwingstraject is.

Ook in de organisatie zelf ga ik graag op onderzoek uit. Wie is er betrokken, wie beslist er, wat zijn de (verborgen) machtsstructuren?

Verbinden en vertalen

Als contentstrateeg ben ik continu aan het verbinden en vertalen: tussen organisatie en doelgroepen, tussen marketing, communicatie, business en IT.

Tussen inhoud en techniek.

Tussen mensen en data.

ContentCafé

Ook vakgenoten knoop ik graag aan elkaar: samen met deze contentnerds organiseerde ik driemaal per jaar het ContentCafé.

En omdat veel mensen niet weten wat het vakgebied contentstrategie precies inhoudt, schrijf ik er af en toe in gewone mensentaal over op Frankwatching.

Organiseren

Sinds 2006 werk ik freelance. Een overzicht van mijn projecten, interim werk en losse adviezen vindt u bij opdrachtgevers.

Van 1996 tot 2006 was ik in loondienst. Mijn werk ging langzaam maar zeker van het organiseren van projecten naar het organiseren van content:

  • mijn loopbaan begon bij de Media Academie, het opleidingsinstituut van de Publieke Omroepen;
  • daarna zes jaar projectleider bij een internetbureau, dat de internetbubble overleefde met maatwerkwebsites, groter groeide met multimediale campagnes en daarna toch failliet ging;
  • vervolgens alles geleerd over informatieontsluiting in mijn jaar bij de Utrechtse Universiteitsbibliotheek, waar ik mijn eerste contentstrategieproject avant-la-lettre deed (Help! Waar vind ik mijn boek?)